Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPredsjednik Bajden govori o atentatu na Donalda Trampa

Predsjednik Bajden govori o atentatu na Donalda Trampa

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Džo Bajden, javno se obratio sa najnovijim informacijama o nedavnom atentatu na bivšeg predsjednika Donalda Trampa. U svom obraćanju, Bajden je izrazio zahvalnost što je Tramp dobro i brzo se oporavlja.

Nakon kratkog i sadržajnog razgovora s Trampom, Bajden je naglasio da u Americi nema mjesta za nasilje, bilo kakve vrste. Ovaj atentat je u suprotnosti sa svim vrijednostima koje Amerika zastupa i neće biti tolerisan. Predsjednik je naglasio važnost jedinstva kao najvećeg cilja te pozvao javnost da ne spekulira o motivima ili vezama napadača.

Bajden je naredio FBI-u i partnerskim agencijama da temeljito i brzo obave istragu, koja će imati sve potrebne resurse. Također je naglasio da je već dodatno osiguranje pruženo Trampu kao bivšem predsjedniku i kandidatu Republikanske stranke, kako bi se osigurala njegova kontinuirana sigurnost.

Predsjednik je također naredio neovisnu istragu nacionalne sigurnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog incidenta. Rezultati će biti podijeljeni s američkim narodom.

“Moramo se ujediniti kao nacija”, zaključio je Bajden prije nego što je napustio prostoriju, odbijajući odgovarati na novinarska pitanja.

Ovaj atentat dodatno je potakao raspravu o potrebi jačanja sigurnosnih mjera i zaštite javnih ličnosti, a posebno uoči Republikanske nacionalne konvencije koja je zakazana za sutra.

Nacija ostaje zabrinuta zbog ovog incidenta i sada ostaje da vidimo kako će se istraživanje razvijati u narednim danima i tjednima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -