Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometEngleska i Španija u finalu Europskog prvenstva

Engleska i Španija u finalu Europskog prvenstva

U finalu Evropskog prvenstva u nogometu koje se održava u Berlinu susrest će se već priznate svjetske sile, Engleska i Španija. Ovo će biti njihov 28. susret do sada, a Englezi imaju nešto bolji rezultat s 13 pobjeda u historiji, dok ih Španci prate sa 10 pobjeda. Četiri utakmice završene su neriješeno, ali Englezi su bili efikasniji sa 45 postignutih golova naspram 32 španska igrača.

Spektakl će prethoditi ceremonija svečanog zatvaranja turnira, koja će početi u 20:44. Svi su oduševljeni i u velikom iščekivanju finala.

Španci su pokazali svoju snagu u grupnoj fazi, pobijedivši redom Hrvatsku, Italiju i Albaniju. U osmini finala, imali su pobjedu protiv Gruzije, dok su se u četvrtfinalu susreli s jakim protivnikom, Njemačkom. Taj meč je bio napet, otišao je u produžetke, a pobjedu za Španiju donio je Merino u 119. minuti. U polufinalu su eliminisali Francusku, pokazavši da su u sjajnoj formi.

Očekuje se velika i neizvjesna utakmica u finalu. Svi stručnjaci i navijači jedva čekaju da vide ove dvije ekipe u akciji. Ko će odnijeti titulu šampiona Europe, ostaje da se vidi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -