Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaGrađani u šoku: Za vožnju od stadiona do aerodroma cijene skočile čak...

Građani u šoku: Za vožnju od stadiona do aerodroma cijene skočile čak pet puta!

Kao i tokom svakog velikog događaja i velike gužve, cijene su više u odnosu na one uobičajene. Neki taksisti su profesionalni, ljubazni i nude realne cijene, dok drugi pokušavaju iskoristiti gužvu i naplatiti znatno više od uobičajenih tarifa. Nažalost, slična situacija se dogodila i tokom ovogodišnje Ultra Europe festivala koji se održava u Splitu.

Dalmatinski portal je odlučio provjeriti koliko se cijene vožnji taksijem promijenile nakon završetka prve večeri festivala. Naručili su taksi od stadiona do aerodroma putem jedne od popularnih taksi aplikacija i ostali šokirani rezultatima. Cijene su skočile čak pet puta u odnosu na normalne tarife.

Klasična vožnja koja bi inače koštala oko 20 eura, tokom festivala koštala je oko 110 eura. Najveći šok je ipak bio cijena vožnje kombijem, koja je iznosila nevjerovatnih 1.826 eura. Treba istaknuti da je udaljenost između stadiona i aerodroma samo oko 22 kilometra.

Ovakva ekstremna podizanja cijena nisu iznenađenje tokom festivala kao što je Ultra, ali ipak izazivaju veliko nezadovoljstvo među građanima i posjetiteljima. Mnogi su prisiljeni potražiti alternative, poput javnog prevoza ili dijeljenja taksija sa prijateljima.

Podsjećamo, Ultra Europe festival je jedan od najvećih muzičkih događaja u Hrvatskoj, koji privlači oko 150.000 partijanera iz 140 zemalja svijeta. Tokom festivala će se zabavljati čak 150 DJ-eva na nekoliko lokacija u Splitu.

Iako je gužva i veliki broj ljudi neminovnost tokom takvih događaja, važno je da taksisti pruže kvalitetnu uslugu po fer cijeni. Nadamo se da će nadležne institucije intervenisati i spriječiti previsoke cijene taksi prevoza tokom festivalske sezone.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -