Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportTenisDominacija mladog Španca Alcaraza u finalu Wimbledona

Dominacija mladog Španca Alcaraza u finalu Wimbledona

U finalu Wimbledona koje je trajalo malo više od dva sata, gledali smo nezapamćenu dominaciju mladog španskog tenisera Carlosa Alcaraza. U prva dva seta, Alcaraz je napravio dupli break i brzo stekao ogromnu prednost, dok je Đoković u trećem setu pružio daleko bolji otpor. Ipak, to nije bilo dovoljno protiv izvanrednog Alcaraza.

Ovo je bio šesti međusobni meč ovih tenisera, a rezultat je sada izjednačen – obojica imaju po tri pobjede. Njih dvojica su se sastali i prošle godine u finalu Wimbledona, kada je mladi Španac pobijedio srpskog tenisera u uzbudljivom meču rezultatom 3:2 po setovima (1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4), osvojivši tako svoju drugu Grand Slam titulu.

Sada, Carlos Alcaraz ima ukupno četiri osvojena Grand Slam naslova, dok je Đoković najuspješniji teniser u historiji sa 24 osvojena naslova. Iako je sedam puta osvajao Wimbledon, Đoković ovoga puta nije uspio izjednačiti rekord Rogera Federera koji ima osam titula na ovom prestižnom turniru.

Finale Wimbledona iz seta u set obilježila je nevjerojatna dominacija mladog Španca i neuspješni pokušaj Đokovića da osvoji osmu titulu na ovom turniru. Čestitamo Alcarazu na izvanrednoj igri i novoj Grand Slam tituli!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -