Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportTenisĐoković zbunjen nepoznavanjem pravila - finale Wimbledona u bezizlaznoj situaciji

Đoković zbunjen nepoznavanjem pravila – finale Wimbledona u bezizlaznoj situaciji

U finalu Wimbledona između Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza došlo je do zanimljive situacije koja je iznenadila sve prisutne. Na putu ka Centralnom terenu, Alcaraz je zbunio Đokovića nepoznavanjem pravila.

Mladi Španac nije bio siguran ko od njih dvojice treba da krene prvi ka terenu, pa je odlučio da tu “čast” prepusti svom starijem kolegi Đokoviću. Na snimci se može vidjeti kako Alcaraz neodlučno pokazuje Đokoviću da prođe, a potom izjavljuje da uopće ne zna kakva su pravila.

Đoković, donekle zbunjen ovakvom situacijom, na kraju prihvata Alcarazov prijedlog i poveo je kolonu ka terenu, u kojem je Španac izašao prvi. Ova scena dodala je malo humora u ozbiljnu atmosferu finala.

Trenutni rezultat meča ide u korist Alcaraza, koji je osvojio prvi set sa 6:2 i poveo s 1:0 u setovima. Đoković se nalazi u bezizlaznoj situaciji i za preokret mu je potrebno najveće čudo u karijeri.

Finale Wimbledona pruža uzbudljivu borbu između iskusnog Đokovića i mladog Alcaraza. Ova neobična situacija na putu ka terenu samo je jedan od mnogobrojnih trenutaka koji čine ovaj meč nezaboravnim.

Svi nestrpljivo iščekuju nastavak meča i sa zanimanjem prate hoće li se Đoković uspjeti oporaviti i napraviti preokret. Pravi ljubitelji tenisa već sada s nestrpljenjem očekuju novi susret ova dva sjajna tenisera.

Ostanite uz naš portal kako biste bili u toku sa svim dešavanjima sa finala Wimbledona i saznali ko će na kraju odnijeti pobjedu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -