Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetKremlj o pokušaju ubistva Trampa: Ne vjerujemo da je aktuelna američka administracija...

Kremlj o pokušaju ubistva Trampa: Ne vjerujemo da je aktuelna američka administracija umešana, ali su stvorili atmosferu koja je dovela do atentata

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ne vjeruje da je aktuelna američka administracija organizovala pokušaj ubistva Donalda Trampa, ali da je oko njega “stvorila odgovarajuću atmosferu koja je dovela do atentata”.

Peskov je rekao da Rusija osuđuje bilo kakve manifestacije nasilja tokom političke borbe i da saosjeća i želi brz oporavak svim povrijeđenima u incidentu atentata na bivšeg američkog predsjednika i republikanskog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima, Donalda Trampa.

Ipak, portparol Kremlja je naglasio da ne vjeruju da je aktuelna američka administracija umešana u sam atentat na predsjedničkog kandidata Trampa. Umjesto toga, oni smatraju da je atmosfera koja je stvorena oko Trampa tokom političke borbe dovela do ovakvog incidenta.

“Uopšte ne mislimo i ne vjerujemo da je pokušaj eliminacije predsjedničkog kandidata Trampa organizovala aktuelna vlast, ali atmosfera koju je ova administracija stvorila tokom političke borbe, atmosfera oko kandidata Trampa izazvala je ono sa čime se Amerika danas suočava”, izjavio je Peskov.

Peskov je također naglasio da ruski predsjednik Vladimir Putin ne planira da zove Trampa nakon atentata na njega i da do sada takvi planovi nisu postojali.

Situacija i izjave iz Kremlja dolaze nakon nedavnog pokušaja ubistva Donalda Trampa na kojem su povrijeđene brojne osobe. Svi željno iščekuju dalji razvoj događaja i otkrivanje motivacija i izza ovog atentata.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -