Petak, 20 Septembra, 2024
HomeCrna HronikaPožari buknuli širom Hercegovine

Požari buknuli širom Hercegovine

Proteklog vikenda, Hercegovinu su zahvatili brojni požari koji su izbili na različitim lokacijama. Prema redovitom izvještaju CZ HNK-a, požari su buknuli u Opinama, Južnom logoru, Bačevićima, Jasenici, Pologu, i Splitskoj ulici u Mostaru, kao i u Klepcima i Gabeli u Čapljini.

Prvi požar je zabilježen u subotu ujutro u Opinama i Južnom logoru, gdje je gorjela trava i nisko rastinje. Nakon toga, izbio je požar u Bačevićima i Jasenici te su na teren izašli vatrogasci iz nekoliko DVD-ova i PVJ Mostar. U intervenciji je sudjelovalo 20 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila.

Kasnije tog dana, vatra je obuhvatila i Polog te ponovno Jasenicu, dok je u Splitskoj ulici u Mostaru izgorio jedan automobil. Na području Čapljine, požar je zahvatio Klepce, dok je u Gabeli gorjelo nisko rastinje.

Požari su brzo reagirani i lokalizirani zahvaljujući naporima vatrogasaca koji su se odmah stavili na raspolaganje. Zahvaljujući njihovom brzom intervencijom, požari nisu prouzrokovali veće materijalne štete niti ugrozili ljudske živote.

Iako se uzrok požara još uvijek istražuje, važno je napomenuti da je brz odgovor vatrogasaca od ključne važnosti u suzbijanju takvih situacija. Potrebno je osigurati adekvatnu opremu i sredstva za vatrogasce te educirati građane o preventivnim mjerama kako bi se smanjio rizik od požara.

Ove događaje treba shvatiti kao upozorenje i podsjetnik da nadležne institucije i građani moraju raditi zajedno kako bi se osigurala sigurnost i zaštita od požara u Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -