Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeNajnovijeBogat kulturni program na manifestaciji "Mostarsko ljeto" obuhvatio i predstavu "Državni lopov"

Bogat kulturni program na manifestaciji “Mostarsko ljeto” obuhvatio i predstavu “Državni lopov”

U sklopu međunarodne kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto”, Narodno pozorište u Mostaru je ugostilo izvedbu predstave “Državni lopov”. Komedija, autora Fadila Hadžića, izvedena je u subotu na velikoj sceni, u režiji kolektiva i produkciji Studio Teatra.

Direktor Studio Teatra i jedan od glumaca predstave, Nusmir Muharemović, izrazio je zadovoljstvo što je njihova produkcija uključena u ovogodišnje izdanje “Mostarskog ljeta”. “Divno je biti dio tih ljetnih programa koji su namijenjeni isključivo publici, bez takmičarskog karaktera. U ovo doba godine, kada su ljetni dani vreli i topli, ove predstave služe za opuštanje i razbibrigu”, istaknuo je Muharemović.

Predstava “Državni lopov” je jedno od najstarijih živih izvođenja u Bosni i Hercegovini, s 19 godina trajanja i više od 400 prikazivanja u 20 država širom svijeta. Za glumca, Muharemovića, ovo je izuzetno bogatstvo jer ima priliku igrati u takvoj predstavi.

Pored Muharemovića, u predstavi igraju i Irfan Kasumović i Mirza Mušija, koji su također doprinijeli uspješnom izvođenju predstave.

Kulturna manifestacija “Mostarsko ljeto” nastavlja se nizom događaja, a već 16. jula bit će otvorena izložba radova Salima Obralića iz fundusa Bošnjačkog instituta Sarajevo. Također, bit će održana i promocija likovne monografije Salima Obralića u Muzeju Hercegovine Mostar, s početkom u 20 sati, najavili su organizatori.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -