Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPolitički motivirani napad na Trampa: Otkriven identitet počinitelja

Politički motivirani napad na Trampa: Otkriven identitet počinitelja[CROKS]

FBI je objavio da je 20-godišnji Thomas Matthew Crooks izvršio napad na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Napad se dogodio na skupu u kojem je Trump sudjelovao, a Crooks je izvršio pucnje iz vatrenog oružja. Lokacija napada bila je udaljena oko 70 kilometara od mjesta gdje se skup održavao.

Detalji o Thomasu Crooksu polako se otkrivaju. Prema podacima vlasti, Crooks je bio registrirani republikanac i prethodno je donirao novac grupi povezanoj s demokratima. Video snimci završne ceremonije škole otkrivaju da je Crooks 2022. godine završio srednju školu Bethel Park.

Na popisu biračkog registra u Pennsylvaniji, Crooks se nalazio kao registrirani republikanac. Ovo su bili prvi predsjednički izbori na kojima bi on mogao glasati. Prema Saveznom izbornom povjerenstvu, Thomas Crooks je donirao 15 dolara političkim aktivistima povezanim s demokratima u siječnju 2021. godine pod nazivom “Progressive Turnout Project”.

Nakon napada, CNN je kontaktirao oca Thomasa Crooksa, Matthewa Crooksa, koji je izjavio da je i dalje u šoku i da će pričekati da razgovara s vlastima prije nego što javno govori o svom sinu.

Istraga se i dalje nastavlja kako bi se utvrdio motiv napada i izvršiteljevi postupci prije napada.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -