Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetAgenti tajne službe brzo reagirali na incident sa bivšim predsjednikom Trumpom

Agenti tajne službe brzo reagirali na incident sa bivšim predsjednikom Trumpom

Agenti tajne službe brzo su intervenisali na političkom skupu u Butleru, kada se desio incident sa bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Prema snimcima objavljenim na društvenim mrežama, jedan nepoznati napadač ispalio je pucanj prema Trumpu tokom govora. Na snimcima se može vidjeti Trump kako se saginje i traži zaklon iza govornice. Također, primjećuje se da je na Trumpovom uhu bilo vidljive manje količine krvi, ali nije bilo jasno da li je to posljedica pada ili pucnjave.

Na sreću, Trump se brzo oporavio i ustao, držeći šaku u zraku sa krvlju koja mu je curila niz lice. Nekoliko agenata tajne službe je odmah reagovalo i okružilo bivšeg predsjednika kako bi ga zaštitili. Uzvikivanje “borba” od strane Trumpa izazvalo je bučnu podršku njegovih pristaša.

Novinarima na licu mjesta rečeno je da je mjesto događaja postalo “aktivno mjesto zločina”. Prema izvještaju CNN-a, novinari su čuli pucnjeve koji su zvučali kao da su došli izdaleka, ali izvor zvukova nije bio odmah jasan.

Incident se dogodio tokom političkog skupa na Butler Farm Showu, gdje su i bivši i trenutni američki predsjednici pod zaštitom tajne službe.

Ovaj slučaj naglašava važnost zaštite političkih lidera tokom javnih događaja, ali i potrebu za temeljnim istraživanjem o mogućem motivu napada i identifikaciji krivca.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -