Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometVijesti o Zlatnoj kopački: Šestorica nogometaša mogu podijeliti nagradu

Vijesti o Zlatnoj kopački: Šestorica nogometaša mogu podijeliti nagradu

Uoči finala Evropskog prvenstva, šest igrača se nalazi na vrhu liste strijelaca sa po tri postignuta gola. Međutim, UEFA je donijela novo pravilo koje bi moglo rezultirati dosad neviđenim scenarijem.

Na prijašnjim Euro prvenstvima, kada su se najbolji strijelci izjednačili po broju golova, odlučivalo se na osnovu broja asistencija, a zatim broja odigranih minuta. Međutim, UEFA je sada promijenila pravila.

Prema novim pravilima, ukoliko više igrača bude izjednačeno na prvom mjestu, svi će podijeliti Zlatnu kopačku. To znači da, ukoliko se u finalu ne postigne gol, Zlatnu kopačku će podijeliti čak šestorica nogometaša. To su Dani Olmo, Cody Gakpo, Georges Mikautadze, Harry Kane, Jamal Musiala i Ivan Schranz.

Ovo je prvi put u historiji evropskih prvenstava da bi nagrada za najboljeg strijelca mogla biti podijeljena među više igrača. To znači da bi svih šest igrača moglo dijeliti ovu prestižnu titulu, ukoliko ne postignu gol u finalu.

Ovo novo pravilo UEFA-e sigurno će dodatno začiniti neizvjesnost i uzbuđenje finale ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. Svi očekuju da će Olmo ili Kane nastaviti sa svojim golgeterskim instinktom kako bi se izbjegla podjela nagrade.

Publika će sa zanimanjem pratiti finalnu utakmicu, ali i statistike igrača koji se bore za prestižnu titulu najboljeg strijelca turnira. Kao i obično, Borba za Zlatnu kopačku će biti jednako uzbudljiva kao i borba za sam naslov europskog prvaka.

[!–more–]

Sve će oči biti uprte u Dani Olma i Harryja Kana u finalu, jer će njihova forma i učinak u ovoj utakmici imati ključan utjecaj na podjelu Zlatne kopačke. Da li će se osvježeno pravilo UEFA-e zaista primijeniti ili će jedan od njih dvojice uspjeti postići gol – ostaje da se vidi u samom finalu.

Nogometni fanovi širom Evrope nestrpljivo iščekuju rasplet ovogodišnjeg Evropskog prvenstva i sve intrigantniju borbu za Zlatnu kopačku.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -