Petak, 20 Septembra, 2024
HomeSportNogometBiH nogometašice odoljele napadima Portugala i osvojile dragocjen bod

BiH nogometašice odoljele napadima Portugala i osvojile dragocjen bod

Selektor Selver Hodžić može biti itekako zadovoljan izdanjem svojih djevojaka, koje su pružile sjajan otpor favorizovanom rivalu Portugalu. Utakmica je završila bez pogodaka – 0:0.

Nisu ni bh. nogometašice bile bezopasne, uputile su osam udaraca ka golu gošći i imale nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspjele pronaći put do mreže. Maja Jelčić je imala najbolju šansu u prvom poluvremenu, ali lopta odlazi pored gola.

Ovim remijem BiH je došla na korak do plasmana u sljedeću fazu kvalifikacija. U grupi u kojoj se nalazi BiH, tri od četiri reprezentacije će proći dalje. Trenutno je BiH trećeplasirana sa 7 bodova, ispred su Portugal sa 12 i Sjeverna Irska sa 7 bodova, ali boljom gol-razlikom. Malta je posljednja sa samo jednim osvojenim bodom.

U posljednjem kolu prve faze kvalifikacija, nogometašice BiH će odmjeriti snage sa Sjevernom Irskom 16. jula u Belfastu. Ova utakmica bit će ključna za plasman naše reprezentacije u narednu fazu takmičenja.

BiH nogometašice su ovim remijem pokazale da su ravnopravne i da se neće predati ni protiv najjačih protivnika. Snažan i hrabar nastup protiv Portugala donio je važan bod i podigao nadu u daljnji uspjeh.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -