Petak, 20 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiŠokantne cijene na plaži u Vodicama izazvale buru na društvenim mrežama

Šokantne cijene na plaži u Vodicama izazvale buru na društvenim mrežama

Na popularnoj Facebook grupi jedna gospođa podijelila je svoje nezadovoljstvo cjenovnikom jednog beach bara u Vodicama. Na fotografiji koju je objavila može se vidjeti da se za najam peškira naplaćuje čak 4 eura. Ova objava brzo je izazvala buru komentara među članovima grupe.

Nakon što je vijest postala viralna, novinari sa portala Morski.hr kontaktirali su vlasnike spomenutog bara kako bi saznali više o ovom pitanju. Prema tvrdnjama kompanije koja je povezana s beach barom, oni smatraju da im ne trebaju nikakve dozvole za naplatu, jer je riječ o njihovom privatnom posjedu.

Međutim, mnogi korisnici društvenih mreža nisu se složili s ovim stavom. Mnogi su izrazili nezadovoljstvo visokim cijenama na plaži u Vodicama i smatrali da je ovo pretjerano.

Cijene koje su vidljive na fotografiji također su izazvale šok u javnosti. Najam ležaljki košta 10 eura, dok je za baldahin potrebno izdvojiti čak 43 eura. Ove cijene su privukle pažnju čak i slovenskih političara, koji su izjavili da su Hrvati “poludjeli” s takvim cijenama te da odmah idu kući.

Ova vijest je još jedan pokazatelj da su visoke cijene na plažama postale ozbiljan problem na hrvatskoj obali. Mnogi turisti se žale na nepošteno naplaćivanje usluga i visoke troškove odmora. Nadamo se da će nadležne institucije poduzeti mjere kako bi se ovakve situacije riješile i turistima omogućio ugodan i pristupačan odmor.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -