Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetLapsus Džoa Bajdena na NATO samitu: "Predsjednik Putin" umjesto Zelenskog

Lapsus Džoa Bajdena na NATO samitu: “Predsjednik Putin” umjesto Zelenskog

Američki predsjednik Džo Bajden je tokom završne ceremonije NATO samita napravio lapsus predstavljajući ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog kao “predsjednika Putina”. Ova greška se desila u vrijeme kada je Bajden pod velikim pritiskom da odustane od utrke za predsjednika. “Dame i gospodo, predsjednik Putin”, rekao je Bajden i pomaknuo se kako bi oslobodio mjesto na govornici Zelenskom, čija je reakcija bila iznenađujuća.
Bajden je brzo shvatio svoju grešku i ispravio se, ali lapsus je izazvao uzdahe u dvorani, kako piše Guardian. Ovo nije bio jedini greška koju je Bajden napravio. Na samitu je također pomiješao svoju potpredsjednicu Kamalu Heris s bivšim predsjednikom Donaldom Trampom.
Ova verbalna spoticanja dolaze u najgorem mogućem trenutku za Bajdena, budući da su njegove šanse za pobjedu na izborima u SAD-u procijenjene kao ravne nuli, prema izvorima Sky Newsa. Čak Demokratska stranka razmatra održivost kandidature Kamale Heris, kako tvrdi NBC News.
Ovi lapsusi mogu imati ozbiljne posljedice po Bajdenovu kampanju, posebno s obzirom na činjenicu da je predsjednik već pod pritiskom. Uslijed ovakvih grešaka, podrška javnosti može se poljuljati, a i sami demokrati mogu početi sumnjati u njegove kvalifikacije. Bajden će morati pažljivo paziti na svoje riječi i izbjegavati ovakve gafe kako bi održao svoju poziciju i šanse za pobjedu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -