Petak, 18 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaAkcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene četiri osobe zbog sumnje u trgovinu drogom

Akcija FUP-a u Sarajevu: Uhapšene četiri osobe zbog sumnje u trgovinu drogom

Osamog jula, službenici Federalne uprave policije (FUP) proveli su akciju na više lokacija u Sarajevu. Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Uhapšene su ukupno četiri osobe, ali dvije su puštene na slobodu nakon saslušanja u FUP-u. Preostale dvije osobe, Edhem Šljivi i Harun Babić, predate su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Iako je Tužilaštvo KS predložilo mjere pritvora za Babića, sud je odbio zahtjev. S obzirom na nedostatak zakonskih osnova za pritvorsko zadržavanje, Babić i Šljivo su također pušteni na slobodu. Međutim, istraga u ovom predmetu se nastavlja, a predmet će proći redovnu proceduru.
Tokom akcije “Rez”, koja je obuhvatila ne samo Sarajevo već i Neum, oduzete su veće količine novca i naoružanja. Detalji o oduzetim predmetima nisu objavljeni u sklopu mjera tajnosti istrage.
Proces borbe protiv trgovine narkoticima ostaje prioritet FUP-a u suzbijanju kriminala i zaštiti građana. Očekuje se da će istraga rezultirati daljim hapšenjima i suđenjima kako bi se osigurala sigurnost i mir u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -