Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportNogometEngleska savladala Nizozemsku nakon sporne odluke sudije

Engleska savladala Nizozemsku nakon sporne odluke sudije

Engleska nogometna reprezentacija ostvarila je pobjedu protiv Nizozemske rezultatom 2:1 nakon nekoliko spornih trenutaka na utakmici. “Lale” su poveli u ranoj fazi utakmice, ali je brzo uslijedio odgovor Engleza.

Ključni trenutak utakmice dogodio se kada je Harry Kane izveo kazneni udarac. Nakon neopreznog poteza Denzela Dumfriesa, Kane je pao, ali sudija Felix Zwayer u prvi trenutak nije dosudio jedanaesterac. Ipak, nakon intervencije iz VAR sobe, odluka je promijenjena i Dumfries je kažnjen žutim kartonom. Kane je bio precizan s bijele tačke i izjednačio rezultat.

Nizozemski igrači nisu bili zadovoljni odlukom sudije. Kapiten Virgil van Dijk otkrio je kako je Zwayer odmah nakon utakmice pobjegao u svlačionicu i nije se rukovao s nogometašima, što je rijedak slučaj u nogometu. “Mislim da to puno govori”, izjavio je bijesni Van Dijk.

Ova utakmica podsjeća na važnost VAR tehnologije u suvremenom nogometu i njenu ulogu u promjeni odluka sudija. Također, incident s Dumfriesom ponovno otvara raspravu o neopreznosti igrača i posljedicama koje ona može imati na rezultat utakmice.

Napeto je bilo do samog kraja, ali Englezi su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist i ostvariti pobjedu protiv Nizozemske. Ova utakmica samo pokazuje koliko su svaki detalj i odluka sudije bitni u svijetu nogometa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -