Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaNajava koncerta vrhunskih imena klasične gitare na Sedmici gitare u Tuzli

Najava koncerta vrhunskih imena klasične gitare na Sedmici gitare u Tuzli

Sedmična manifestacija Sedmica gitare održava se u Tuzli od 12. do 20. jula i okuplja vrhunske umjetnike klasične gitare iz raznih dijelova svijeta. Ovogodišnje izdanje donosi impresivnu postavu, koju čine gitaristi Sanel Redžić, Tuzlak, umjetnički direktor manifestacije Darko Bageski iz Makedonije i Alejandro Cordova iz Meksika.

Koncert otvaranja manifestacije bit će poseban uz postavku početnih studija iz opusa “Gitarista” Safeta Zeca, akademskog bh. slikara i grafičara. Zahvaljujući Sedmici gitare, ovaj velikan umjetnosti posjetit će Tuzlu povodom ovog prestižnog događaja.

Sedmica gitare, koja već nekoliko godina uspješno šalje poruku o značaju umjetnosti iz grada soli, trajat će do 20. jula. Osim renomiranih umjetnika, manifestacija pruža i nastavu i radionice za učenike koji dolaze iz raznih dijelova svijeta.

Na programu su koncerti i nastupi umjetnika iz Portugalije, Sjeverne Republike Makedonije, Austrije, Meksika, Grčke, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine. Publika će moći uživati u koncertu Elvisa Sivčevića iz BiH i gitarskom duetu Euterpe iz Portugala, koji će se održati 16. jula u Ateljeu Ismet Mujezinović.

Jedan od najatraktivnijih događaja biće koncert na otvorenom na izletištu Ilinčica ispred Doma prirode 18. jula. Tada će nastupiti CIPRA gudački kvartet iz Beča, violinistkinja Andrea Nikolić i Sanel Redžić na gitari.

Učenici će imati priliku da pokažu svoje vještine na završnom koncertu učesnika, koji će se održati 20. jula u Ateljeu Ismet Mujezinović. Osim koncerata, Sedmica gitare nudi i radionice koje će voditi poznati gitarski duo Vojislav Ivanović i Aleksandra Ivanović.

Posjetitelji ovogodišnje Sedmice gitare u Tuzli imat će priliku da dožive vrhunsko izvođenje klasične gitare i uživaju u magičnoj atmosferi tog jedinstvenog glazbenog događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -