Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaLegendarni bend "Plavi orkestar" se vratio na scenu sa novim albumom i...

Legendarni bend “Plavi orkestar” se vratio na scenu sa novim albumom i koncertima

Legendarni sarajevski bend “Plavi orkestar” je vratio se na scenu i najavio povratak sa novim albumom i serijom koncerata ovog ljeta. Bend, koji je poznat po svojim hitovima i energičnim nastupima, obećava donijeti isključivo dobru energiju i pozitivnu atmosferu.

Frontmen benda, Saša Lošić Loša, otkrio je da je pravi razlog njihove pauze bila panika koju je izazvala pandemija koronavirusa. Loša je priznao da je intenzivno doživljavao stvari i da ga je pandemija na neki način obuzela. Međutim, sada se bend vraća jači nego ikad.

Loša također otkriva da, uprkos dugoj karijeri, i dalje osjećaju tremu prije nastupa. On naglašava da nemaju želju samo održavati karijeru, već su i dalje strastveni u stvaranju nove glazbe.

Nedavno su najavili novu pjesmu “Suada” koju su napisali još kao srednjoškolci. Loša se prisjeća trenutka kada su je stvorili, misleći da će biti samo mala šala. Međutim, ta pjesma postala je veliki hit i označila početak uspješne glazbene karijere benda.

Osim novih pjesama, “Plavi orkestar” također najavljuje izlazak novog albuma. Loša je, tokom pandemije, napisao 12 pjesama dok se bavio planinarenjem na Alpama i kuhanjem. Fanovi različitih generacija nestrpljivo čekaju da čuju nova glazbena ostvarenja ovog legendarnog benda.

Bend “Plavi orkestar” ostaje vjeran svom stilu i obećava donijeti pozitivnu atmosferu na svojim koncertima. Njihov povratak na scenu zasigurno će obradovati mnoge ljubitelje njihove glazbe.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -