Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisIBU promovisao generaciju poduzetnih studenata koji će oblikovati budućnost

IBU promovisao generaciju poduzetnih studenata koji će oblikovati budućnost

Internacionalni Burch univerzitet (IBU) nedavno je organizovao svečanu ceremoniju promocije nove generacije studenata koji su postigli izvanredne akademske rezultate, ali su isto tako demonstrirali i duh poduzetništva.

Rektor IBU-a, prof. dr. Mersid Poturak, naglasio je važnost otpornosti, kreativnosti i poduzetničkog duha koje Univerzitet razvija kod svojih studenata. On je istakao da poduzetnički model IBU-a priprema studente da prepoznaju i iskoriste prilike, pretvarajući izazove u korake ka uspjehu.

Timothy Fisher, generalni direktor grupacije Stirling Education, također je podržao ovu generaciju studenata, naglasivši da njihovo obrazovanje na IBU-u oprema studente vještinama i načinom razmišljanja da se snađu u složenim okolnostima samouvjereno i kreativno. Fisher je istakao važnost prihvatanja promjena i podsticanja inovacija, te čestitao diplomantima poručujući im da uspjeh nije definisan samo titulom ili platom, već pozitivnim uticajem na svijet i živote drugih.

Na ceremoniji su prisustvovali brojni gosti i partneri univerziteta, uključujući rektore bh. univerziteta, kao i predstavnike ambasada i institucija u Bosni i Hercegovini.

IBU nudi širok spektar studijskih programa usklađenih sa tržišnim zahtjevima. Kroz programe poput stomatologije, informacionih tehnologija, grafičkog dizajna, menadžmenta, arhitekture i mnoge druge, IBU se ističe kao obrazovna institucija koja priprema studente za izazove današnjeg poslovnog svijeta.

Promocija ove generacije studenata na IBU-u dokazuje njihovu posvećenost oblikovanju budućih lidera i pozitivnih promjena u Bosni i Hercegovini. Svečana ceremonija je prilika da se proslave postignuća univerziteta, ali i da se pošalje snažna poruka o važnosti obrazovanja, inovacija i liderstva za bolju budućnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -