Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHezbolah objavio snimke izraelskih vojnih baza na Golanskoj visoravni

Hezbolah objavio snimke izraelskih vojnih baza na Golanskoj visoravni

Društvene mreže su nedavno obišle nove snimke izraelskih vojnih baza na Golanskoj visoravni koje je objavio Hezbolah. Gotovo 10-minutni video prikazuje zračno izviđanje izraelskih okupacijskih obavještajnih baza, zapovjednih štabova i vojnih kampova koje su snimili dronovi Hezbolaha. Ovo nije prvi put da Hezbolah objavljuje snimke izraelskih instalacija, ali ove najnovije snimke pokazuju da su njihovi dronovi uspjeli zaobići izraelske protuzračne odbrambene sisteme i vratiti se u Liban neotkriveni.

Snimci su dio serije pod nazivom “Hudhud” koja prikazuje izraelske instalacije na Golanskoj visoravni i blizu grada Haife. Hezbolah je objavio prvu epizodu ranije ovog mjeseca, a kraj ovog videa najavljuje predstavljanje izraelskog grada u sljedećem videu.

Iako IDF još nije komentarisao snimku, ovi snimci izazivaju veliku zabrinutost u Izraelu zbog otkrivanja osjetljivih vojnih i infrastrukturnih lokacija. Također ostaje nejasno kada su tačno snimci nastali.

Hezbolah je u prošlosti lansirao stotine bespilotnih letjelica na Izrael, mnoge od njih natovarene eksplozivom, ali se neke koriste i za izviđanje. Ovi snimci pokazuju da Hezbolah i dalje ima sposobnost izviđanja i praćenja izraelskih vojnih objekata, što predstavlja veliki izazov za izraelsku vojsku.

Ovi najnoviji snimci su još jedan podsjetnik na tenzije između Izraela i Hezbolaha, i na sve veći nivo ratovanja modernog doba koji uključuje korištenje dronova i bespilotnih letjelica. Izraelske snage će svakako morati intenzivirati svoje mjere protuzračne odbrane kako bi se nosile s ovom novom prijetnjom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -