Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaTuča nakon poraza: Hrvatski košarkaši napadnuti u Atini

Tuča nakon poraza: Hrvatski košarkaši napadnuti u Atini

Nakon finalnog poraza od Grčke u kvalifikacijama za Olimpijske igre, hrvatski košarkaši su postali žrtve brutalnog napada u jednom klubu u Atini. Hrvatski košarkaški savez (HKS) je potvrdio incident i izdao zvanično saopćenje u kojem su navedeni detalji.

Tokom zajedničkog druženja nakon teških priprema i utakmica, nekoliko igrača je verbalno i fizički napadnuto. HKS je naglasio da su igrači reagovali u samoobrani, nakon što su prvo bili viktimizirani riječima, a zatim fizički. Redari kluba su intervenisali i prekinuli incident.

Grčki mediji su kasnije otkrili nove detalje vezane za ovaj napad. Prema njihovim izvorima, košarkaši Darko Šarić i Ivica Zubac su se prvo sukobili s posjetiteljima kluba, a potom su se sukobili i s redarima. Navodi se da je s njima bio i Tin Jedvaj, hrvatski nogometaš Panathinaikosa i sin bivšeg nogometaša Veleža Zdenka Jedvaja.

Prema grčkim izvorima, hrvatski igrači su zadobili modrice po rukama i nogama. Incident je navodno počeo nakon žestoke verbalne rasprave u kojoj je Zubac bio involviran. Šarić je pokušao da ga zaštiti, ali je ubrzo pao na zemlju nakon udarca.

Dodatno, navodi se da je Šarić ostao nepokretan i bez svijesti nakon što je primio udarce u glavu i tijelo.

Podsjetimo se, hrvatska košarkaška reprezentacija se takmičila na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Na kraju su poraženi od Grčke u finalu, što ih je ostavilo bez nastupa u Parizu.

Sve oči sada su uprte u istragu ovog incidenta i u nade da će odgovorni za napad biti privedeni pravdi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -