Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetPotpisan sporazum između Ukrajine i Poljske tokom posjete predsjednika Zelenskog Varšavi

Potpisan sporazum između Ukrajine i Poljske tokom posjete predsjednika Zelenskog Varšavi

Tokom posjete predsjednika Volodimira Zelenskog Varšavi, potpisan je važan sporazum između Ukrajine i Poljske. Sporazum je u ime Poljske potpisao poljski predsjednik Donald Tusk, dok su detalji sporazuma još uvijek nepoznati.

Uoči samita povodom godišnjice NATO-a u Washingtonu, predsjednik Zelenski stigao je u Varšavu u ponedjeljak ujutro. Tokom posjete, Zelenski se sastao s poljskim kolegom Andrzejem Dudom nakon što je potpisao sporazum sa predsjednikom Tuskom.

Iako 65% Ukrajinaca vjeruje da su sigurnosni sporazumi sa saveznicima korisni, ankete pokazuju da su njihova očekivanja od njih relativno niska. Potpisivanje ovog sporazuma sa Poljskom predstavlja važan korak za ojačavanje bilateralnih odnosa i sigurnosti između dvije zemlje.

Sadržaj sporazuma još nije objavljen, ali se očekuje da će obuhvatiti pitanja kao što su vojna suradnja, sigurnosna pitanja i ekonomski sporazumi. Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja važan događaj za Ukrajinu i Poljsku, jer će ojačati njihove veze i pružiti stabilnost i sigurnost u regiji.

Predsjednik Zelenski će se nakon završetka posjete Varšavi uputiti u Washington gdje će sudjelovati na samitu NATO-a. Očekuje se da će ovaj samit biti prilika za razgovor o sigurnosnoj situaciji u regiji i jačanje saradnje među članicama NATO saveza.

Potpisivanje sporazuma između Ukrajine i Poljske predstavlja važan korak ka jačanju sigurnosti i stabilnosti u regiji, te će unaprijediti bilateralne odnose između dvije zemlje. Detalji sporazuma će biti objavljeni u narednim danima, a očekuje se da će on donijeti konkretna rješenja za pitanja sigurnosti i suradnje između Ukrajine i Poljske.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -