Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinZanimljivostiVatrogasci spasili zarobljeno mače u Ilidži

Vatrogasci spasili zarobljeno mače u Ilidži

U ulici Bosanskih gazija u Ilidži, grupa lokalnih stanovnika je pokušavala spasiti mače koje se zarobilo na drvetu više dana. Nakon što su se obratili različitim službama koje su ih preusmjeravale, konačno su dobili pomoć od Vatrogasnog društva Ilidža.

Gospođa koja je kontaktirala vatrogasce izjavila je kako su ih prethodno preusmjeravali na druge službe, tvrdeći da nije njihova nadležnost. Međutim, shvativši da je potrebno hitno spasiti životinju, Vatrogasno društvo Ilidža odmah se odazvalo i otišlo na teren.

Predsjednik Vatrogasnog društva Ilidža, Nijaz Imamović, objasnio je da su dobili dojavu od dispečera, a zatim ih je kontaktirala gospođa koja je tražila pomoć. Iako je bilo zahtjevno zbog plašljivosti mačke koja je bila iscrpljena i skakala s jednog drveta na drugo, vatrogasci su uspjeli sigurno skinuti mače sa drveta.

Spašavanje ovog malog života izazvalo je zahvalnost od strane stanovnika, koji su cijenili brzu i efikasnu akciju vatrogasaca. Ova priča je podsjetnik koliko su vatrogasci važni dio zajednice i spremni su pomoći u svim situacijama, čak i kada nisu u pitanju požari.

Hvala vatrogascima iz Vatrogasnog društva Ilidža na njihovoj hrabrosti i spremnosti da riskiraju kako bi spasili životinju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -