Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaMusa produžio ugovor sa Real Madridom do 2025. godine

Musa produžio ugovor sa Real Madridom do 2025. godine

Real Madrid je objavio da je produžio ugovor sa košarkaškim asom Džananom Musom do ljeta 2025. godine. Musa, 25-godišnji igrač, će ostati u glavnom gradu Španije najmanje do kraja sljedeće sezone.

Ovim potezom, Mus će eventualni povratak u NBA ligu čekati barem još jednu sezonu. Međutim, sve ukazuje na to da će on i dalje briljirati u dresu Kraljevskog kluba i da će se njegov povratak u najjaču ligu svijeta desiti u skorijoj budućnosti.

Mus je u Real Madridu od 2022. godine i za protekle dvije sezone se istakao kao jedan od najboljih igrača ekipe. Svojim sjajnim partijama, on je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju Eurolige prošle sezone i osigurao je pobjedu u španskom prvenstvu ove godine.

Najbolja potvrda njegove izvanredne forme je činjenica da je Mus bio u najboljoj petorci Eurolige 2023. godine, kao i da je proglašen MVP-om finala španskog prvenstva ove sezone.

Ostanak Musa u Realu sigurno raduje sve navijače kluba i pruža im nadu da će se i u budućnosti dominacija Kraljevskog kluba nastaviti. Real Madrid je pokazao svoje povjerenje u ovog izuzetnog talenta i spremnost da mu ponudi dugoročnu saradnju.

Sada ostaje samo da vidimo kako će se Mus dalje razvijati i na koji način će nastaviti svoj uspon ka vrhu. Sigurno je da će njegove igre i dalje privlačiti pažnju košarkaške javnosti širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -