Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinZanimljivostiLiza Minnelli dopustila kloniranje glasa njene majke za novu aplikaciju

Liza Minnelli dopustila kloniranje glasa njene majke za novu aplikaciju

Poznata glumica Liza Mineli dala je ElevenLabsu, AI startupu specijaliziranom za kloniranje glasova, dozvolu da rekreira glas njene majke, slavne glumice Judy Garland, za njihovu novu aplikaciju Reader. Ova aplikacija omogućit će korisnicima da čuju bilo koji tekst pomoću glasova njihovih omiljenih javnih ličnosti.

Garland se tako pridružuje listi ikona poput Jamesa Deana, Burt Reynoldsa i Laurencea Oliviera, zahvaljujući ugovorima s njihovim porodicama. Kolekciju kultnih glasova ponudit će samo aplikacija Reader, a korisnici će moći koristiti ove glasove za čitanje e-knjiga i drugih tekstova.

Liza Minnelli je izrazila svoje oduševljenje što će glas njene majke biti dostupan milionima ljudi koji je obožavaju. Predstavnica Garland Estatea izjavila je: “Kroz spektakularnu novu tehnologiju koju ElevenLabs nudi, naša porodica vjeruje da će ovo privući nove fanove i biti uzbudljivo za one koji već cijene naslijeđe koje je mama ostavila svijetu.”

ElevenLabs je nedavno lansirao aplikaciju Reader koja omogućava korisnicima da čuju bilo koji tekst na svom telefonu, uključujući poruke, PDF-ove i novinske članke. Trenutno je dostupna samo za korisnike iOS-a u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Kanadi, ali će se uskoro proširiti i na Evropsku uniju.

ElevenLabs također radi na pokretanju verzije aplikacije za korisnike Androida i planira je lansirati u trgovini Google Play u narednim sedmicama. Također, kompanija ima namjeru da u budućnosti aplikacija bude dostupna na svim jezicima koje podržava njihov višejezični model.

Ovo inovativno rješenje privlači sve veću pažnju, a promotivni video koji prikazuje Judy Garland dok čita “Čarobnjaka iz Oza” već je dostupan na YouTubeu.

S nestrpljenjem očekujemo širenje ove aplikacije i mogućnosti koje ona nudi korisnicima širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -