Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaAkcija protiv nedozvoljenog prometa drogom u dijelu naselja Stup

Akcija protiv nedozvoljenog prometa drogom u dijelu naselja Stup

Tužilaštvo Kantona Sarajevo proveo je akciju protiv nedozvoljenog prometa drogom na području dijela naselja Stup, tačnije u Bulevaru. Operacija je usmjerena na krivična djela povezana sa ovim ilegalnim trgovinama.

U sklopu akcije, izvršeni su pretresi stanova i objekata na Stupu kako bi se utvrdila veza osumnjičenih sa nedozvoljenim prometom drogom. Prema informacijama, pretresi su u toku na više lokacija.

Ova akcija je realizovana po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, a provodi se pod njihovim nadzorom. Više detalja o rezultatima akcije bit će poznato naknadno.

Bitno je napomenuti da na adresi Bulevar na Stupu već su se dešavali pretresi i hapšenja zbog sumnji u izvršenje različitih krivičnih djela. Podsjećamo na akciju SIPA-e u maju koja je bila usmjerena na krivično djelo “Pranje novca”, kao i na nedavnu akciju “Omerta” koja je rezultirala hapšenjima zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Ova nova akcija protiv nedozvoljenog prometa drogom nastavak je borbe protiv kriminala i trgovine drogom u dijelu naselja Stup, a istovremeno ukazuje na odlučnost i angažman institucija u suzbijanju ovog problema.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -