Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaPredsjednik Milanović položio vijenac u Tomislavgradu i govorio o stanju u BiH

Predsjednik Milanović položio vijenac u Tomislavgradu i govorio o stanju u BiH

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, posjetio je Tomislavgrad gdje je položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Ovaj posjet dio je obilježavanja 32. godišnjice Brigade “Kralj Tomislav”.

Međutim, interesantna vijest koja je prati ovaj događaj je način na koji je Milanović putovao do Tomislavgrada. Naime, predsjednik je koristio vojne resurse, što je izazvalo kontroverze. Prema informacijama Dnevnika Nove TV, Milanović je putovao iz Zagreba do Sinja američkim vojnim helikopterom Black Hawk. Nakon toga, štićena kolona nastavila je put do Tomislavgrada automobilima.

Popodne, predsjednik se na isti način vratio u Zagreb. Ova informacija izazvala je mnoge reakcije u javnosti, dok neki podržavaju ovakav način putovanja, drugi smatraju da je to zloupotreba vojnih resursa.

Na samom događaju, Milanović je u svom govoru istaknuo da Hrvatska ne promovira retoriku o hrvatskom svijetu i podjeli Bosne i Hercegovine. Također, izrazio je očekivanje da će se prestati s preglasavanjem Hrvata od strane Bošnjaka u Bosni i Hercegovini.

Ovaj posjet i javni govor predsjednika Milavnovića izazvali su mnogo reakcija i rasprava o političkim i vojnim resursima. Što će ova posjeta značiti za odnose između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ostaje za vidjeti.

Članak je originalno napisan na našem informativnom portalu, gdje možete pronaći sve najnovije vijesti iz regije i svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -