Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportTenisBh. teniserka Jasmina Tinjić suspendovana na šest godina zbog namještanja mečeva

Bh. teniserka Jasmina Tinjić suspendovana na šest godina zbog namještanja mečeva

Bosanskohercegovačka teniserka Jasmina Tinjić, koja je 2013. godine zauzela 236. mjesto na WTA rang listi, izjasnila se kao kriva za optužbe za namještanje mečeva u periodu od 2017. do 2018. godine. Nakon što nije osporila optužbe, Tinsijć je suspendovana na šest godina.

Optužbe protiv poznate teniserke uključivale su dogovaranje ishoda mečeva, omogućavanje klađenja i primanje novčane nagrade u zamjenu za namjerno gubljenje mečeva. Također, Tinjić je optužena i zbog nepravilnosti u vezi sa neprijavljivanjem kontakta vezanih za namještanje mečeva.

Ova suspenzija nije prvobitna disciplinska mjera koju je Tinjić dobila. Ranije, teniserka je bila suspendovana na četiri i po godine u Švedskoj, nakon istrage o namještanju mečeva.

U saopštenju je također navedeno da će suspenzija Jasmin Tinjić trajati do 17. maja 2028. godine.

Ova vijest je potvrda da je borba protiv namještanja mečeva sve intenzivnija u svijetu tenisa. Organizacije poput WTA su odlučne u kažnjavanju igrača koji se odluče uključiti u ovakvu nečasnu praksu.

Jasmina Tinjić svojom suspenzijom dobija jasnu poruku da takvo ponašanje neće biti tolerisano u svijetu sporta. Sveukupno, ova situacija još jednom podsjeća na važnost integriteta i fair playa u sportskim natjecanjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -