Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetKo bi mogao zamijeniti Bidena kao kandidata Demokratske stranke?

Ko bi mogao zamijeniti Bidena kao kandidata Demokratske stranke?

Prema stručnjaku za političke nauke, doktoru Jasminu Mujanoviću, šanse za zamjenu Joe Bidena kao kandidata Demokratske stranke su gotovo ravne nuli. Mujanović naglašava da institucionalna mreža neće dozvoliti takvu promjenu, te da se ne očekuje da će se takav scenarij i dogoditi.

Razgovor se nadalje usmjerio ka potencijalnim zamjenicima za Bidena. Kamala Harris sve češće se spominje kao najvjerovatnija zamjena ako aktuelni predsjednik odustane. Mujanović ističe da je Harris u posebnoj poziciji, ali da se do sada nije posebno ostvarila i pokazala na svojoj poziciji potpredsjednice. Ona je relativno nepoznata javnosti i političkom životu, te stoga demokrate nemaju jaku alternativu za Bidena.

Unatoč tome, Mujanović naglašava da su i Biden i Trump loši kandidati. “Imamo dva veoma loša kandidata, dva izuzetno nepopularna kandidata”, kaže on.

Iako su postojale nade da bi loša prva debata Bidena i Trumpa mogla otvoriti prostor za zamjenu kandidata, Mujanović smatra da je vjerovatnost takvog scenarija minimalna.

Predstojeći izbori, kako kaže stručnjak, predstavljaju historijsku posebnost zbog prisustva dva veoma nepopularna kandidata.

Situacija će se jasno pokazati na izborima, a do tada ćemo vidjeti kako će se politička scena dalje razvijati.

Biden ili Harris, ostaje nam samo da pratimo političke događaje i odluke Demokratske stranke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -