Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetČetiri uhapšena, trojica u bjekstvu - Mladić sa Balkana brutalno pretučen na...

Četiri uhapšena, trojica u bjekstvu – Mladić sa Balkana brutalno pretučen na željezničkoj stanici Bišofshofen

Nakon što je prije tri dana pretučen mladić sa Balkana na platformi željezničke stanice Bišofshofen, policija je izvršila četiri hapšenja, dok su još trojica, među kojima i državljani BiH, u bjekstvu.

Grupa od sedam mladića napala je momka s Kosova, opljačkala ga i pretukla, prenose austrijski mediji. Napadnuti mladić je neko vrijeme bio u besvjesnom stanju sve dok ga nije slučajno pronašao putnik koji je prolazio pored platforme.

Žrtva je pretrpjela teške povrede i bila je u indukovanoj komi. Policija je, zahvaljujući snimcima nadzorne kamere, uspjela identifikovati napadače i danas je privela četvoricu: dva Austrijanca (oba po 16 godina), Slovenca (18) i Turčina (19).

Međutim, mladići iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa državljaninom Srbije, su u bijegu, a inspektori sumnjaju da su pobjegli u inostranstvo.

Ovaj incident je još jedan u nizu nasilnih prenapada na Balkanskim državljanima u Austriji. Policija je pozvala građane da budu oprezni i da se javljaju s informacijama ukoliko imaju bilo kakve saznanja o bjeguncima.

Očekuje se da će hapšenje preostalih trojice osumnjičenih olakšati daljnju istragu i rasvijetliti sve okolnosti ovog brutalnog napada.

[IMG]Slika željezničke stanice Bišofshofen[/IMG]

Kao odgovorni članovi društva, potrebno je da svi udružimo snage i podržimo policiju u naporima da uhiti preostale bjegunce. Nasilje ne smije biti tolerisano, bez obzira na nacionalnost ili porijeklo.

Pridržavanje zakona i briga za sigurnost svakog pojedinca mora biti prioritet za sve. Uvjerenje u pravdu i sigurnost je temeljno za normalno funkcionisanje svakog društva.

TAGOVI: pretučenje, hapšenja, bjegstvo, željeznička stanica, Balkan, sigurnost, policija

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -