U ovom videu pokazujemo kako napraviti najmekše teleće šnicle koje ste ikada probali! Ovaj jednostavan recept će vas oduševiti svojim bogatim ukusom i sočnom teksturom. Pratite korake i uživajte u savršenom jelu za vašu porodicu.
Sastojci:
- 1 kg telećih šnicli
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2-3 češnja bijelog luka
- Komad korijena celera
- 1 crvena paprika
- Začini: so, biber, suhi začin, lovorov list, peršun
- 1 kašika brašna
- 850 ml vode (u ukupnim dodavanjima)
- 50 ml paradajz sosa
- Istucajte teleće šnicle čekićem i začinite sa solju, biberom i suhim začinom sa obe strane.
- Izrežite bijeli luk, korijen celera, crvenu papriku, luk i mrkvu. Dodajte povrće u tavu i dinstajte 5-6 minuta. Zatim dodajte 200 ml vode i ostavite da se dinsta 15 minuta.
- Poredajte šnicle u tavu i propržite sa povrćem 2-3 minuta sa obe strane. Dodajte 200 ml vode i dinstajte 15 minuta, povremeno okrećući meso.
- Nakon 20 minuta dinstanja dodajte lovorov list i dolijte 200 ml vode i 50 ml paradajz sosa. Poklopite i dinstajte 15 minuta.
- Ponovo dolijte 200 ml vode i dinstajte još 15-20 minuta.
- Izvadite meso na tanjir, dodajte 200 ml vode zadnji put i začinite po želji (sol, biber, crvena paprika). Vratite meso i dinstajte 20 minuta.
- Pomiješajte 1 kašiku brašna i 400 ml vode, dodajte u tavu i kuhajte 15 minuta. Uživajte u najmekšim šniclama u preukusnom sosu!