Subota, 28 Septembra, 2024
HomeMagazinMuzikaBH. glumac Feđa Štukan priveden na aerodromu u Beogradu

BH. glumac Feđa Štukan priveden na aerodromu u Beogradu

Bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan priveden je danas na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”. Kako se saznaje, Štukanu nije dozvoljeno da uđe u Srbiju, a uručena mu je odluka o odbijanju ulaska u tu zemlju.

Razlog za zabranu ulaska u Srbiju, prema dokumentu u koji je imala uvid Nova.rs, je “negativna procjena bezbjednosnog rizika”. U dokumentu se navodi da je ova odluka donesena u skladu sa Zakonom o strancima, članom 15, stavom 1, tačkom 8.

Feđa Štukan je zadržan na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, nakon dolaska letom iz Sarajeva. Glumac je trebao da se pojavi na festivalu Krokodil večeras, ali će se umjesto toga uključiti u festivalski program preko interneta, iz prostorija aerodroma gdje je zadržan.

Organizatori festivala su potvrdili da je Štukanu oduzet pasoš i da je odveden u detenciju. Advokat Štukana je za Nova.rs izjavio da će glumac sutra biti deportovan za Sarajevo.

Feđa Štukan je poznat kao jedan od najtalentovanijih glumaca sa prostora Balkana, čiji su nastupi uvijek privukli pažnju publike. Također je pisac i književnik, čija djela su osvojila brojne nagrade i priznanja.

Očekuje se dalje saopćenje Feđe Štukana o ovom događaju, kao i reakcija relevantnih institucija u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -