Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeSportNogometMusemić se vraća na klupu Konjičana nakon uspješnog prethodnog mandata

Musemić se vraća na klupu Konjičana nakon uspješnog prethodnog mandata

Iskusni trener Husref Musemić vraća se na klupu FK Konjic, čime će započeti svoj drugi mandat sa ovim klubom. Musemić je prethodno vodio Konjičane u sezoni 2022/23 i uspješno ih odveo do ostanka u elitnom rangu fudbala.

Nedavnoobjavljena fotografija s dobrodošlicom klubskog simbola, semaforom, prikazuje Musemića kako stoji okrenut leđima, što intrigira javnost jer se ne otkriva o kojem igraču ili treneru je riječ. Ovaj dobro osmišljen marketinški potez samo pojačava uzbuđenje zbog povratka Musemića.

Musemić je na klupi Konjičana odradio 14 mečeva u periodu od decembra 2022. do jula 2003. godine. U tom periodu, prosječno je osvajao 1.43 boda po utakmici, što ukazuje na njegovu uspješnost u vođenju ekipe. Ovaj iskusni stručnjak će sada imati priliku da još jednom dokaže svoju vrijednost.

Tokom svoje bogate trenerske karijere, Musemić je vodio nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini, uključujući Sarajevo, Olimpik, Đerzelez, Čelik, Mladost, Slobodu i Tuzla City. Sa Sarajevom je dva puta osvojio titulu prvaka BiH, uključujući i osvajanje duple krune. Također je dva puta podigao trofej Kupa BiH.

Nakon boravka u različitim klubovima, Musemić se vraća svojim korijenima i ima šansu da još jednom ostavi dubok trag na klupi Konjičana. S obzirom na njegove prethodne uspjehe i renome trenera, očekuje se da će donijeti novu energiju i motivaciju ekipi. FK Konjic i njegovi navijači sa nestrpljenjem iščekuju drugi mandat Husrefa Musemića.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -