Danas vam donosim recept za najljepše i najmekše cimet rolnice koje ćete ikada probati.
Ove rolnice su savršene za doručak, desert ili bilo koju priliku kada želite nešto slatko i mirisno.
Pratite korak po korak upute u videu i uživajte u predivnom okusu domaćih cimet rolnica.
Ne zaboravite se pretplatiti na kanal i ostaviti komentar ako vam se recept svidio!
Priprema i sastojci: 50 g šećera suhi kvasac 180 ml vrućeg mlijeka sve promješati i ostaviti 5 min da se kvasac aktivira dodati 2 jaja 60 g otopljenog putera 450-500 g brašna, ovisno o veličini jaja prstohvat soli i lagano umijesiti tijesto
Tijesto treba biti mekše zakuhano. Pokriti krpom i ostaviti sat vremena da tijesto nadođe.
U drugoj posudi izmješati 150 g smeđeg šećera, 80 g rastopljenog putera i 2-3 kašike cimeta.
Treba nam još jedna posuda u kojoj pravimo preliv: 150 g šećera u prahu, 60 g omekšanog putera, 150 g krem sira.
Dodati malo ekstrakta vanilije, sve umiješati.
Nadošlo tijesto razvijamo na brašnom posutoj površini. Razvaljati tijesto debljine 0,5 cm. Premazati filom koji smo pripremili. Po želji posuti malo i mljevenih oraha i urolati.
Rezati koncem kako bi dobili što ljepši presjek.
Redati u tepsiju, peći ipečene rolnice premazati bijelim prelivom koji smo napravili.
Pogledajte video: