Ponedjeljak, 25 Novembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeGastro KutakNajljepše i Najmekše Cimet Rolnice | Recept koji morate probati!

Najljepše i Najmekše Cimet Rolnice | Recept koji morate probati!

Danas vam donosim recept za najljepše i najmekše cimet rolnice koje ćete ikada probati.

Ove rolnice su savršene za doručak, desert ili bilo koju priliku kada želite nešto slatko i mirisno.

Pratite korak po korak upute u videu i uživajte u predivnom okusu domaćih cimet rolnica.

Ne zaboravite se pretplatiti na kanal i ostaviti komentar ako vam se recept svidio!

Priprema i sastojci: 50 g šećera suhi kvasac 180 ml vrućeg mlijeka sve promješati i ostaviti 5 min da se kvasac aktivira dodati 2 jaja 60 g otopljenog putera 450-500 g brašna, ovisno o veličini jaja prstohvat soli i lagano umijesiti tijesto

Tijesto treba biti mekše zakuhano. Pokriti krpom i ostaviti sat vremena da tijesto nadođe.

U drugoj posudi izmješati 150 g smeđeg šećera, 80 g rastopljenog putera i 2-3 kašike cimeta.

Treba nam još jedna posuda u kojoj pravimo preliv: 150 g šećera u prahu, 60 g omekšanog putera, 150 g krem sira.

Dodati malo ekstrakta vanilije, sve umiješati.

Nadošlo tijesto razvijamo na brašnom posutoj površini. Razvaljati tijesto debljine 0,5 cm. Premazati filom koji smo pripremili. Po želji posuti malo i mljevenih oraha i urolati.

Rezati koncem kako bi dobili što ljepši presjek.

Redati u tepsiju, peći ipečene rolnice premazati bijelim prelivom koji smo napravili.

Prijatno!

Pogledajte video:

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisement -