Subota, 28 Septembra, 2024
HomeSportNogometNogometaš Reala proslavio gol sa saigračem na poseban način

Nogometaš Reala proslavio gol sa saigračem na poseban način

Nogometni svijet nedavno je bio svjedok jedne neobične proslave gola. Nakon što je postigao pogodak, nogometaš Reala odlučio je proslaviti na poseban način sa saigračem Trentom Alexanderom-Arnoldom.

Umjesto uobičajenih proslava sa skokovima i plesom, njih dvojica su kleknuli na koljena, stavili dlanove preko lica i raširili prste. Ova neobična gesta izazvala je znatiželju mnogih, pa su novinari odlučili istražiti o čemu se radi.

Ispostavilo se da je ova gesta bila posveta članovima stručnog štaba. Nogometaš je otkrio da u reprezentaciji Engleske igraju popularnu kartašku igru pod nazivom Werewolf. Ova igra, koja je zapravo varijacija igre Mafia, omiljena je zanimacija nekolicine igrača i članova osoblja koji sebe nazivaju The Wolf Crew.

U igri Werewolf, manja grupa igrača nazvana “vukovi” suprotstavlja se većoj grupi “seljaka”. Cilj “vukova” je prevariti druge igrače, odnosno navesti ih na pogrešne tragove. Jedan od načina na koji to rade je da jedan od “vukova” drži lice među prstima kada nema pojma što se događa.

Nogometaš je objasnio da su svojom proslavom gola željeli posvetiti gol ljudima iz stručnog štaba koji svakodnevno ulažu puno rada, ali ne dobijaju trenutke slave na terenu poput igrača. Ovom gestom su htjeli pokazati koliko su im ti ljudi vrijedni i zahvaliti im na njihovom trudu.

Ova neobična proslava gola zasigurno će ostati upamćena i razgovarana tema u nogometnom svijetu, a igra Werewolf možda će postati popularna i među drugim igračima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -