Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaMotociklista i vozač BMW-a se ganjali po Mostaru, policija spriječila oružani obračun

Motociklista i vozač BMW-a se ganjali po Mostaru, policija spriječila oružani obračun

U srijedu poslijepodne, u blizini ugostiteljskog objekta Tramvaj Pub u mostarskoj ulici Splitska, došlo je do incidenta u kojem su učestvovali motociklista i vozači dva BMW vozila. Policijski službenici su brzom intervencijom spriječili oružani obračun.

Prema informacijama iz Policijske uprave Mostar Centar, službenici su čuli galamu i primjetili dva zaustavljena vozila marke BMW. U vozilima su bili otac i sin, E.R. (1970) i R.R. (2000), obojica iz Mostara. Nakon zaustavljanja, napali su muškarca na motociklu, identificiranog kao D.V. (1983) također iz Mostara.

Otac je koristeći automatsku pušku zaustavio D.V. i udario ga njome u predio lijevog lakta. Motociklista je nakon toga pobjegao s lica mjesta i prijavio slučaj u Policijskoj stanici Mostar Centar.

Srećom, policijski službenici su se nalazili u blizini i brzo su stavili pod kontrolu E.R. i R.R. Mjesto događaja je osigurano do završetka uviđaja, a vozila su prevezena u krug Policijske uprave Mostar.

E.R. i R.R. su lišeni slobode, dok su policijski službenici izuzeli pištolj marke Astra s pripadajućim okvirom od R.R. Nadležni tužilac je obaviješten o incidentu, a istraga se nastavlja.

Situacije poput ove izazivaju zabrinutost i strah među građanima, stoga je važno da policija promptno djeluje u takvim situacijama kako bi osigurala sigurnost svih građana. Pohvalno je da su policijski službenici brzom intervencijom spriječili eskalaciju situacije i zaustavili oružani obračun.

Sigurnost i javni red su od izuzetne važnosti za svako društvo, stoga trebamo podržavati rad policijskih službenika koji se trude očuvati mir i suzbijati kriminal u našim gradovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -