Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaUhapšene osobe zbog posjedovanja droge u Banjoj Luci

Uhapšene osobe zbog posjedovanja droge u Banjoj Luci

U Banjoj Luci su uhapšene osobe inicijala L.S. i B.Ž. zbog posjedovanja opojne droge marihuane. Policijska uprava Banja Luka je izdala saopćenje u kojem navodi da su ove osobe uhvaćene u prekršaju iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Prema izjavi portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Milane Stojanović, kod L.S. je pronađena PVC folija u kojoj se nalazila marihuana, težine oko 5,64 grama. Kod B.Ž. je pronađen bijeli cigaret papir u kojem se također nalazila marihuana.

Intervencija policije se dogodila nakon dojave građana i naknadne istrage. Uhapšene osobe su predate nadležnom sudu, tačnije Osnovnom sudu u Banjoj Luci – Odjeljenju za prekršaje.

Ova vijest ponovo upozorava na važnost borbe protiv droge u društvu. Posjedovanje, prodaja i konzumiranje opojnih droga su ilegalne aktivnosti i izrazito štetne za pojedinca i zajednicu. Policija radi na suzbijanju trgovine drogom i uhvaćanju počinitelja s ciljem čišćeg i sigurnijeg okruženja.

Ovakve vijesti su podsjetnik da građani trebaju biti pažljivi i ukazivati na sumnjive aktivnosti. Isto tako, podstiče se potreba za kontinuiranim obrazovanjem i informisanjem o opasnostima droge, kako bi se smanjilo interesovanje za nju.

Pravo na suđenje i osuđivanje je zakonom zagarantovano, a postupak će odlučiti nadležni sud. Obavještenje o ovom prekršaju je proslijeđeno Osnovnom sudu u Banjoj Luci, gdje će se donijeti odluka o daljnjim mjerama i kaznama.

Za više informacija o sigurnosti u zajednici i prevenciji droge, molimo građane da se obrate lokalnim vlastima ili organizacijama koje se bave ovom tematikom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -