Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometZmajevi u lošoj formi pokušavaju prekinuti niz poraza protiv Italije

Zmajevi u lošoj formi pokušavaju prekinuti niz poraza protiv Italije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odmjeriti snage s selekcijom Italije u prijateljskoj utakmici koja se igra na stadionu “Carlo Castellani” u Empoliju. Ovo će biti drugi susret za selektora Sergeja Barbareza koji će pokušati prekinuti očajnu formu bh. tima.

Zmajevi ulaze u utakmicu nakon pet uzastopnih poraza. Nakon neuspjeha u tri uzastopne kvalifikacijske utakmice protiv Portugala, Luksemburga i Slovačke, slijedio je poraz od Ukrajine u baražu, a nedavno su također doživjeli poraz od Engleske u prijateljskom susretu.

Selektor Barbarez nije previše mijenjao sastav u odnosu na posljednji meč protiv Engleske. Danas će bh. reprezentacija igrati u formaciji 3-5-2. Sastav Zmajeva će činiti Pirić; Bičakčić, Katić, Ahmedhodžić; Mujakić, Šarić, Tahirović, Hajradinović, Gazibegović; Demirović, Gigović.

S druge strane, selektor Italije Luciano Spalletti odlučio se za formaciju 3-4-2-1. Početni sastav Azzura činit će Donnarumma; Calafiori, Buongiorno, Darmian; Cambiasso, Fagioli, Jorginho, Bellanova; Chiesa, Frattesi; Scamacca.

Utakmica između Italije i Bosne i Hercegovine počinje u 20:45 sati, a rezultati će biti ažurirani uživo na našem portalu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -