Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeRegijaIzbori u Beogradu: Opozicija bojkotuje, SNS najveći favorit

Izbori u Beogradu: Opozicija bojkotuje, SNS najveći favorit

Danas se u glavnom gradu Srbije, Beogradu, održavaju izbori zbog neformirane vlasti nakon prethodnih izbora u decembru 2023. godine. Najzanimljivija situacija je što dio opozicije, predvođen Strankom Slobode i Pravde, bojkotuje ove izbore, dok ostale opozicione partije izlaze s odvojenim listama.

Najveće šanse za pobjedu daju se Srpskoj naprednoj stranci (SNS), koja već duže vrijeme dominira političkom scenom. Međutim, konkurencija nije slaba – Savo Manojlović i pokret Kreni – Promeni također će pokušati privući birače sa svojim programima. Još jedno važno ime na beogradskoj političkoj sceni je kontroverzni Branimir Nestorović, čija stranka Mi – Snaga naroda može odigrati ključnu ulogu u formiranju vlasti.

Osim Beograda, izbori se održavaju i u još 15 gradova širom Srbije, uključujući Niš, Novi Sad, Suboticu, Zrenjanin, Kikindu, Vršac, Pančevo, Sombor, Sremsku Mitrovicu, Valjevo, Požarevac, Jagodinu, Užice i Čačak.

Građani su mogli glasati od 7 sati jutros, a birališta će biti otvorena do 20 sati večeras. Očekuje se da će izbori dati odgovor na pitanje kako će se politička scena promijeniti u Beogradu i širom Srbije.

SEO optimizacija: Izbori u Beogradu, SNS, opozicija, bojkot, Stranka Slobode i Pravde, Savo Manojlović, Kreni – Promeni, Branimir Nestorović, Mi – Snaga naroda, lokalni izbori, Srbija

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -