Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMuzikaMuzikaDua Lipa poziva na prekid vatre u Gazi

Dua Lipa poziva na prekid vatre u Gazi

Britanska pjevačica kosovskog porijekla Dua Lipa apelovala je na međunarodnu zajednicu da zaustavi nasilje u Pojasu Gaze. Na svom Instagram profilu, pjevačica je objavila grafiku grupe “Artists4Ceasefire” sa porukom solidarnosti i hashtagom #AllEyesOnRafah.

Lipa, koja je već ranije izražavala podršku palestinskom narodu, jer se prošle godine također založila za prekid vatre u Gazi, ovog puta je odlučila ponovno istaći važnost mira i okončanja sukoba.

“Suočeni smo s nehumanim brutalnostima i spaljivanjem nevinih djece. Ni jedan razlog ne opravdava takve užase. Pozivam cijeli svijet da se pridruži u zaustavljanju izraelskog genocida. Molim vas da pokažete solidarnost s Gazom”, napisala je Lipa u svojoj objavi.

Ovaj apel britanske pjevačice ima za cilj privući pažnju javnosti i međunarodnih lidera na situaciju u Gazi i potrebu za trajnim prekidom vatre kako bi se zaštitili nevini životi.

Dua Lipa je jedan od mnogobrojnih svjetskih umjetnika koji su se uključili u kampanju Artists4Ceasefire, koja promoviše mir i pravdu za Palestince. Njen glas kao poznate i uticajne javne ličnosti može doprinijeti podizanju svijesti o krizi i pridobiti podršku šire javnosti.

Pitanje palestinskih prava i sukob u Gazi se često pokreće na društvenim mrežama, a angažman pjevačice Dua Lipe ukazuje na važnost umjetnosti i kulture kao alata za podizanje svijesti o globalnim problemima i borbi za pravdu.

Očekuje se da će se apel Due Lipe pridružiti brojnim drugim glasovima širom svijeta koji zahtijevaju prekid nasilja u Pojasu Gaze i traže mirno rješenje sukoba između Izraela i Palestine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -