Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMuzikaMuzikaPoznata pjevačica Hanka Paldum se emotivnom porukom oprostila od preminulog bivšeg supruga...

Poznata pjevačica Hanka Paldum se emotivnom porukom oprostila od preminulog bivšeg supruga Muradifa Brkića Mufte

Uz ogromnu tugu, Hanka Paldum, legendarna pjevačica se oprostila od svog bivšeg supruga, Muradifa Brkića Mufte, koji je preminuo prošlog dana u 76. godini života. Slavni producent je prije pet godina doživio moždani udar, od kojeg se nikada nije potpuno oporavio.

Putem društvenih mreža, Hanka Paldum je podijelila emotivnu poruku u kojoj izražava duboki bol zbog gubitka. “Nakon teške bolesti i borbe za oporavak od posljedica moždanog udara, napustio nas je profesor Muradif Brkić, nekadašnji direktor Sarajevodiska! Dijelim iskrenu bol sa mojom djecom i njegovom porodicom i molim Gospodara da nam svima podari sabur, a Muradifa nagradi za svako dobro koje je na dunjaluku posijao!”, napisala je pjevačica.

Muradif Brkić, poznat kao Mufa, ostavio je veliku prazninu na muzičkoj sceni Bosne i Hercegovine. Bio je najveći muzički producent, vizionar i stručnjak za muzičke prilike ovog područja. Učio je od najboljih jugoslavenskih diskografa i producenata, nadmašujući ih i osvajajući najveće poštovanje u industriji.

Pored svoje impresivne karijere, Brkić je nesebično pružao pomoć i podršku mnogim mladim pjevačima, muzičarima i autorima. Njegovo stvaralaštvo i dalje uživa ogromnu slavu, a mnogi umjetnici se dive njegovom doprinosu muzičkoj zajednici. Hanka Paldum, koja je bila jedna od njegovih mentora, istakla je koliko je zahvalna na njegovoj podršci.

Neka Muradifova duša pronađe mir u najljepšem mjestu u Dženetu, pod Allahovom milošću.

Ovim oproštajem, Hanka Paldum i mnogi drugi obožavatelji izražavaju poštovanje prema preminulom Muradifu Brkiću i sjećaju se njegovog velikog doprinosa bosanskohercegovačkoj muzičkoj industriji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -