Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMuzikaMuzikaPreminuo čuveni bh. muzički producent Muradif Brkić

Preminuo čuveni bh. muzički producent Muradif Brkić

Jučer je u Sarajevu u 76. godini preminuo bh. muzički producent Muradif Brkić, poznat kao Mufta. Brkić je bio zaslužan za karijere brojnih izvođača na muzičkoj sceni, među kojima se ističe i Dino Merlin.

Merlin je o Muradifu javno govorio u biografskom dokumentarnom filmu “Sredinom”, ističući da je upravo on bio taj koji je prepoznao njegov talenat. Kazao je da nijedna diskografska kuća nije vidjela u njemu neki potencijal, ali da je Muradif od samog početka bio uvjeren da će Merlin postati velika zvijezda.

Prije nego što je postao producent, Brkić je bio šarmantan čovjek koji je ostavljao snažan utisak na sve koji su ga upoznali. Hanke Paldum, njegov bivši suprug, opisuje ga kao izvanrednu osobu koja je u pravom smislu riječi bila pravi producent. Paldum je prisjetila trenutka kada je Brkić slučajno čuo Merlinovu pjesmu “Vremena su kokuzna, a ti si baksuzna” u studiju u Skenderiji. Oduševljen pjesmom, pitao je tko je pjeva, a Brano Likić, vlasnik studija, ga je uputio na Dina Merlina.

Nakon susreta s Merlinom, Brkić je odmah prepoznao njegov talent i odlučio mu pomoći. Otvorio mu je vrata svog doma, gdje je živjela i Hanka Paldum, velika zvijezda tog vremena. Brkić je odmah naredio da se štampa 50.000 primjeraka singla “Kokuzna vremena”.

Dino Merlin ističe da mu se život promijenio na putu od studija do Brkićevog doma. Taj susret je bio presudan za njegovu karijeru i označio početak saradnje s Muradifom Brkićem, koji će obezbijediti brojne hitove i veliki uspjeh na muzičkoj sceni.

Preminula je legenda bh. muzike, čije će nasljedstvo i dalje živjeti kroz njegove produkcije i uticaj na muzičku scenu. Uz njegovu smrt, bh. muzička industrija izgubila je jedno od najvažnijih imena koje je oblikovalo muzičku scenu tokom proteklih decenija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -