Subota, 28 Septembra, 2024
HomeKosarkaLuka Dončić otvara vrata najvećem ugovoru u historiji NBA lige

Luka Dončić otvara vrata najvećem ugovoru u historiji NBA lige

NBA liga je objavila tri najbolje petorke sezone, a iznenađujuće, Joel Embiid nije uspio ući ni u jednu od njih. Umjesto njega, na prvu petorku se vratio Nikola Jokić, koji je zajedno s Jaysonom Tatumom, Giannisom Antetokounmpom, Lukom Dončićem i Shai Gilgeous-Alexanderom čini najbolju petorku sezone.

Ovo je već peti put zaredom da se Luka Dončić našao na najboljoj petorci NBA lige, što je rezultat njegovog sjajnog igračkog uma i talenta. Osim što je igrački priznat, ovo mu donosi i financijsku korist jer je sada otvorio vrata “supermaks” ugovora.

Prema informacijama, Dončić će sljedeće godine imati priliku potpisati najveći ugovor u historiji NBA lige. Ovaj petogodišnji ugovor bi mu donio nevjerojatnih 346 miliona dolara (320 miliona eura). U trenutnom ugovoru, vrijednost mu je manja za oko 100 miliona eura.

Ako potpiše ovaj unosan ugovor, Dončić će u prvoj sezoni zaraditi oko 60 miliona dolara, u drugoj oko 65 miliona dolara, u trećoj oko 70 miliona dolara, u četvrtoj oko 75 miliona dolara i u završnoj sezoni oko 79 miliona dolara. Ovo je definitivno impresivna suma koja će Dončiću osigurati financijsku stabilnost i sigurnost u idućim godinama.

Luka Dončić je dokazao da je jedan od najboljih igrača današnjice, a njegov ulazak u najbolju petorku NBA lige samo potvrđuje taj status. S nestrpljenjem ćemo pratiti njegovu dalju karijeru i vidjeti što će donijeti ovaj povijesni ugovor.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -