Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetIranski predsjednik Raisi poginuo na godišnjicu rođenja Imama Reze

Iranski predsjednik Raisi poginuo na godišnjicu rođenja Imama Reze

Popularni predsjednik Irana, ajatolah Raisi, poginuo je u smrtonosnoj nesreći na godišnjicu rođenja Imama Reze, osmog šiitskog imama. U saopćenju koje je objavio predsjednikov kabinet, Raisi je opisan kao “vrijedan i neumoran” lider koji je posvetio svoj život služenju narodu Irana, s ciljem napretka zemlje.

Predsjednikov kabinet izjavio je da je Raisi ispunio svoje obećanje i dao najveću žrtvu za svoju naciju. Također, naglašeno je da neće biti nikakvih poremećaja u iranskoj administraciji nakon njegove smrti. Ova vijest je izazvala veliku tugu među ministrima vlade, koji su izrazili saučešće zbog gubitka Raisija.

Ajatolah Raisi bio je poznat po svojim naporima da pomogne Iranu u postizanju napretka. Uvijek je poduzimao korake kako bi podržao zemlju i njene građane u svim oblastima. Njegova smrt će ostaviti veliku prazninu u političkom pejzažu Irana.

Imenovani ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian, guverner pokrajine Istočni Azerbejdžan Malek Rahmati, Mehdija Mousavi, šef Raisijevog obezbjeđenja, i drugi dužnosnici također su poginuli u ovoj nesreći. Njihova smrt je veliki udarac za iransku vladu i ostavlja otvoreno pitanje o budućnosti zemlje.

Ovaj tragičan događaj još jednom podsjeća na fragilnost ljudskog života. Ajatolah Raisi će biti upamćen po svojoj predanosti i žrtvovanju za narod Irana. Njegova smrt će imati velike posljedice na političku situaciju u zemlji, a budućnost Irana ostaje neizvjesna.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -