Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeF1Senzacionalna pobjeda Maxa Verstappena na GP Austrije

Senzacionalna pobjeda Maxa Verstappena na GP Austrije

Nakon jučerašnje pole pozicije, Max Verstappen je ostvario još jednu impresivnu vožnju na Velikoj nagradi Austrije. Nizozemski vozač Formule 1 uspio je zadržati prednost ispred suparnika te osvojiti prvo mjesto.

Verstappen je morao odoljeti pritisku Landa Norrisa i Charlesa Leclerca koji su se borili za drugo i treće mjesto. Norris je sve više ubrzavao prema kraju utrke, pokušavajući stići do senzacionalne pobjede. Međutim, Verstappen je pokazao izvanrednu vožnju i uspio zadržati vodeću poziciju do kraja utrke.

Na petom mjestu našao se Carlos Sainz, dok su iza njega završili Lewis Hamilton, George Russell i Sergio Perez koji je imao najbrži krug utrke.

Verstappen trenutno vodi u ukupnom poretku vozača s 161 bodom, dok je Leclerc napredovao na drugo mjesto s 113 bodova. Perez se nalazi na trećem mjestu s 107 bodova, a Norris je ostao na četvrtom mjestu sa 101 bodom.

U poretku konstruktora, Red Bull vodi s 239 bodova, dok je Ferrari drugi s 187 bodova. McLaren je na trećem mjestu s 124 osvojena boda.

Ova pobjeda Maxa Verstappena samo je potvrda njegove briljantne forme ove sezone. Svi ljubitelji Formule 1 s nestrpljenjem iščekuju sljedeće utrke kako bi vidjeli tko će osvojiti naslov svjetskog prvaka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -