Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMuzikaMuzikaPobjedu na ovogodišnjem Eurosongu odnio predstavnik Švicarske koji se deklariše kao nebinarna...

Pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu odnio predstavnik Švicarske koji se deklariše kao nebinarna osoba

Predstavnik Švicarske, Nemo Metler, osvojio je prvo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu. Osim impresivnog glasa i šarmantne izvedbe, Nemo je privukao pažnju javnosti zbog svoje deklaracije kao nebinarna osoba.

Sa samo 24 godine, Nemo se deklariše kao “oni”, što znači da ne želi biti kategoriziran ni kao muško ni kao žensko. Ova hrabra odluka da iskaže svoj rodni identitet stekla mu je dodatnu popularnost na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

U jednom intervjuu, Nemo je otkrio da je prva osoba koja je saznala za njegovu deklaraciju upravo njegova djevojka. Izjavio je da je znao da joj može vjerovati, budući da je već bila osjetljiva na tu temu i da mu nije trebalo mnogo hrabrosti da joj se otvori.

“Naš odnos nije zasnovan na rodnim očekivanjima jedno od drugog”, istakao je Nemo. Bez obzira na svoj rodni identitet, njihova veza se temelji na ljubavi i međusobnom poštovanju.

Nemo se već 2022. godine javno izjasnio kao panseksualac, što znači da ga privlače ljudi bez obzira na njihov spol. Njegov otvoreni stav prema seksualnosti i rodnim identitetima ima za cilj promoviranje prihvatanja i razumijevanja različitosti.

Unatoč tome što je Nemo osvojio Eurosong, nije poznato da li je još uvijek u vezi sa djevojkom o kojoj je govorio u intervjuu. Nemo je prije odlaska na natjecanje izjavio da ljubav trenutno ne postoji u njegovom životu, ali je odlučio zadržati tu temu za sebe.

Ova pobjeda na Eurosongu ne samo da je donijela slavu Nemu Metleru, već je i otvorila vrata za otvoreniju i inkluzivniju diskusiju o rodnim identitetima i seksualnosti na svjetskom nivou.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -