Subota, 28 Septembra, 2024
HomeFilm/TVFilm/TVPogledajte film "Quo vadis, Aida?" koji prikazuje genocid u Srebrenici

Pogledajte film “Quo vadis, Aida?” koji prikazuje genocid u Srebrenici

Iz Stalne misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima je saopćeno kako je svima dostupan film “Quo vadis, Aida?” rediteljice Jasmile Žbanić, povodom nadolazeće Generalne skupštine UN-a na kojoj će se raspravljati o usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

U poruci podrške, iz Stalne misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima istaknuto je da je podrška ključna u potrazi za pravdom i odgovornošću te je pozvano da se podrži rezoluciju Generalne skupštine koja će se baviti genocidom u Srebrenici. Također, apelovali su na sve da odvoje vrijeme i pogledaju film “Quo vadis, Aida?” koji će ih podijetiti o hitnoj potrebi za pravdom i priznanjem za žrtve i preživjele.

“Quo vadis, Aida?” je prvi igrani film koji tematizira genocid u Srebrenici. Radnja se odvija u julu 1995. godine, a glavna junakinja je Aida, prevoditeljica za Ujedinjene narode, koja pokušava spasiti svoju porodicu nakon što Vojska Republike Srpske zauzme Srebrenicu.

Film je dostupan na sljedećem linku do 23. maja, uz prethodnu prijavu lozinkom QVA2020.

Pozivamo sve zainteresirane da pogledaju ovaj dirljiv film koji će ih podsjetiti na strahote genocida u Srebrenici i važnost borbe za pravdu i istinu.

Nemojte propustiti priliku da se informišete i pridružite borbi za pravdu i odgovornošću!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -