Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetMarianne Danica prevezla ogroman teret oružja u Izrael

Marianne Danica prevezla ogroman teret oružja u Izrael

Prema informacijama koje je objavio Puente na X-u, Marianne Danica je prevezla golemu količinu oružja u Izrael. Ona je zatražila dozvolu da uplovi u Kartahenu 21. maja. Tovar koji je nosila je bio težak skoro 27 tona eksplozivnog materijala iz indijskog Madrasa, prenosi španski list El Pais.

Ova vijest dolazi usred napetosti među vladajućim socijalistima i partnerima ekstremne lijeve političke opcije zbog dozvoljavanja tranzita oružja prema izraelskim lukama. Izvještaji o prevozu oružja su izazvali diskusiju o sigurnosti i etici takvih transakcija.

Puente je naglasio da je Ministarstvo vanjskih poslova Španije uskratilo odobrenje za ovaj prevoz, ali se nije željelo dalje komentarisati slučaj, prenosi izraelski časopis Times of Israel.

Ova situacija bi mogla imati značajan utjecaj na politički plan i međunarodne odnose. S obzirom na svoju provokativnu prirodu, često se prevoz oružja održava u tajnosti. U svakom slučaju, ova vijest nam daje uvid u složenost i kontroverze koje se javljaju u vezi s trgovinom oružjem.

Stručnjaci i aktivisti za ljudska prava pozivaju na transparentnost u ovim poslovima kako bi se spriječile zloupotrebe i nezakonit trgovinu oružjem. U međuvremenu, javnost ostaje u iščekivanju daljnjeg razvoja i reakcija na ovaj slučaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -