Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeRegijaGordan Jandroković izabran po treći put za predsjednika Hrvatskog sabora

Gordan Jandroković izabran po treći put za predsjednika Hrvatskog sabora

Gordan Jandroković je u četvrtak po treći put izabran za predsjednika Hrvatskog sabora, čime je postao jedini koji je tri puta obnašao tu funkciju u 34 godine modernog saborovanja. Izborom predsjednika Sabora konstituiran je novi, 11. saziv od neovisnosti Hrvatske.

Jandroković je dobio potporu 144 člana Sabora, dok je šest bilo protiv. Nakon njegovog izbora, prigodno se izvela himna “Lijepa naša” kao počast hrvatskoj domovini.

Ovaj iskusni političar već sedmi puta sjedi u Saboru, a prvi put je izabran 2003. godine. Za predsjednika Sabora prvi put je izabran u svibnju 2017., a drugi put u srpnju 2020. godine. Također je obavljao dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i europskih integracija.

Jandroković ima bogatu stranačku karijeru, član je HDZ-a od 1992. godine te je obavljao različite funkcije unutar stranke. Studirao je na Građevinskom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti, a također je završio i diplomatski tečaj na Ministarstvu vanjskih poslova te poslijediplomski tečaj na Nizozemskom institutu za međunarodne odnose.

[TAGOVI]Gordan Jandroković, Hrvatski sabor, politika, HDZ, predsjednik[/TAGOVI]

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -