Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometRoma se suočava s lošim transferima uprave Pinta

Roma se suočava s lošim transferima uprave Pinta

Italijanski klub Roma suočava se s problemom loših transfera koje je obavila njihova uprava, predvođena direktorom Tiagom Pintom. Pinto je napustio Romu krajem prijelaznog roka u januaru, ali klub se sada suočava s posljedicama njegovog rada.

Roma je već neko vrijeme u finansijskim poteškoćama, posebno zbog restriktivnog Finansijskog Fair Playa koji nam je nametnula UEFA. Međutim, očekuje se da će klub ove sezone imati malo više slobode u trošenju novca.

Nažalost, Pinto nije uspio opravdati povjerenje koje mu je dato. Prema informacijama iz italijanskog lista Corriere dello Sport, Pinto je potrošio čak 110,9 miliona eura na 13 različitih igrača tokom četiri godine, ali bez pravih pojačanja.

Neki od tih promašaja su Bryan Reynolds, Eldor Shomurodov i Matias Vina, koji su koštali klub oko 42,4 miliona eura. Ovi igrači nisu uspjeli impresionirati svojim performansama. Također su se na listi nalazili igrači poput Rui Patricija, Zeki Celika, Sergija Olivera, Ainsleya Maitland-Nilesa, Madya Camare, Diega Llorentea, Renato Sanchesa i Deana Huijsana, čije su posudbe koštale ukupno 6 miliona eura.

Iako je Tomasso Baldanzija koštao 15 miliona eura, još uvijek postoji nada da će opravdati uloženi novac. Također su se istakli Romelu Lukaku i Leandro Paredes, koji su došli u klub za 7 odnosno 2,5 miliona eura.

Svaki klub ima uspone i padove u transfer politici, ali za Rome će biti od vitalne važnosti da nauče iz ovih grešaka kako bi se izdigli iz trenutne finansijske krize i vratili na pobjednički put.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -